28 Temmuz 2017 Cuma

Baymak E96 Hatası

Baymak kombi kullanıcıları için hazırlanan bu makalemizde sunacağımız bilgiler bir arıza durumu ile alakalıdır. Baymak E96 Hatası ile muhtemelen karşılaşan kullanıcılarımız vardır. Veya şuanda bu sorunu yaşayan kullanıcılarımız vardır. Amacımız sizi bilinçlendirmek olduğundan bu makalemizde bu sorunun sebeplerini ve çözüm seçeneklerini sizler için kısaca sunacağız. Bilgileri okuyarak yaşadığınız sorun hakkındaki net bilgilere ulaşabilirsiniz.

Baymak E96 Hatası Nedir?

Şebeke gerilimi 165 V altında.

Kısacası düşük voltaj sorunu diyebiliriz. Genelde kış dönemlerinde daha çok karşımıza çıkıyor olsa da voltajlarda her dönem dalgalanma olabileceği için bu sorun da her dönem karşımıza çıkabilmektedir.

Baymak E96 Hatasında Kullanıcı Ne Yapabilir?

Bu arıza durumunda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem bulunmamaktadır. Cihaz zaten otomatik reset modunda olacaktır. Bu yüzden cihaza reset etmeye kalkışmamanız gerekir. Bir süre kadar beklemenizi öneririz. Voltajlar düzeldiğinde arıza durumu da düzelebilir. Ancak kombiye gelen voltaj düşük ise bu daireye gelen voltajın da düşük olabileceği anlamına gelebilir. Bu yüzden elektrikçi çağırarak daireye gelen voltajı ölçtürebilirsiniz. Daireye gelen voltaj normal değerde, kombi uzun süre beklemesine karşın arıza durumunda düzelme olmuyor ise bu durumda kombide sorun oluşmuş diyebiliriz.

Baymak E96 Hatasının Çözümü:

Daireye gelen voltajın normal değerde olmasına karşın sorunun düzelmediği durumlarda muhtemelen düşük gelen voltaj sebebi ile anakart yanmış olabilir ya da arızalanmış olabilir. Bu gibi durumlarda arızanın çözümlenmesi açısından Baymak Servisi yardımı almalısınız. Anakarta müdahale edilir ise sorun çözümlenir. Bu gibi arıza durumlarında anakart tamir edilebilir ya da kullanıcı talebi ile değişimi yapılabilir. Müdahale sonrasında sorun düzelip cihaz kullanılır şekilde size teslim edilecektir.

  •     Baymak E96 arızasının çözümü sonrasında arıza durumu tekrar edebilir. Yeniden aynı sorun yaşanır ise müdahale edilen anakart garantiye girmez. Parçanın garantiye girmesi açısından ve sorunun yeniden yaşanmaması açısından Kombi Regülatörü kullanmanız gerekmektedir.

Baymak kombilerde genelde çok sık olmasa da karşımıza çıkan arıza durumlarından biridir. Her model Baymak kombide aynı anlama gelmez ya da sorun aynı hata kodu ile ifade edilmez. Fakat voltaj problemlerinde genel anlamda müdahale bu şekilde olmaktadır. Arıza durumunda çözüm için cihaza herhangi bir müdahalede bulunmadan Baymak Servisi desteği almanızı tavsiye ederiz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder